Színes csirkemellek parádéja
A NOX énekesnője már az RTL KLUB Vacsoracsatájában is bizonyította, hogy szeret és tud főzni. És ami mindemellé még külön erény: Péter Szabó Szilvia parádés terítéken kínálja az ételt, amit elkészített. A Star olvasói most az egyik saját kreációjával ismerkedhetnek meg.
Az énekesnő gyerekkorában rosszevő volt, ahogy mondja: még a levest is hosszan megrágta. Ezek az idők elmúltak, és Szilvi ma már nagy örömmel talál ki új ételeket.
- Szeretek főzni - árulta el lapunknak -, ha időm engedi, akár mindennap odaállok a tűzhely elé. Meglehetősen nagy ínyenc vagyok, mindig mást kívánok meg, és el is készítem.
Szilvia rendkívül sokat ad arra is, hogy szépen, gondosan terített legyen az asztal, amire a finomságok kerülnek.
Elkészítési mód:
A csirkemellet kinyitjuk, kiklopfoljuk, beolajozott alufóliába tesszük, megszórjuk a fűszersóval, megkenjük pestóval, közepére halmozzuk a csíkokra vágott sajtokat, paprikákat. Az anyagokat úgy osszuk el, hogy hat tekercsbe legyenek elegendőek. Jó szorosan feltekerjük, tepsibe tesszük, és 150 fokos sütőben háromnegyed óráig sütjük. Amikor elkészült, lefejtjük róla a fóliát, fölszeleteljük, a szeletek közép egy-egy paprikacsíkokat - felváltva pirosat, sárgát, zöldet - teszünk. Krumplipürével kínáljuk.
Szilvi tippje:
A pesto többféle zöld fűszerből, fenyőmagból, fokhagymából készül, s ha nincs kedvünk otthon pepecselni vele, készen is kapható.
Trikolór csirkemell krumplipürével
Hozzávalók 6 embernek:
90 deka csirkemell, 3 darab kaliforniai paprika (piros, zöld, sárga), 30 deka fetasajt, 30 deka füstölt karavánsajt, 20 deka pesto, étolaj, egy teáskanál grill fűszersó.
2008. október 30.
Star |