Péter Szabó Szilvia
MEGJELENÉSEK


FELLÉPÉSEK:
2018.06.09.  21.30  Alsópáhok (akusztik)
2018.06.10.  17.00  Serényfalva (akusztik)
2018.06.23.  17.00  Bicsérd (akusztik)
2018.06.23.  21.00  Zomba (akusztik)
2018.06.29.  21.00  Tihany (akusztik)
2018.06.30.  20.45  Gyékényes (akusztik)
2018.07.07.  21.45  Lengyeltóti (nagykoncert)
2018.07.08.  21.30  RO - Búzásbesenyő (akusztik)
2018.07.14.  21.00  Szilvásszentmárton (nk)
2018.07.21.  17.00  Sajóvelezd (akusztik)
2018.07.27.  20.00  Bakonycsernye (akusztik)
2018.08.09.  21.00  Balatonlelle (akusztik)
2018.08.15.  21.00  Sátoraljaújhely (nagykoncert)
2018.08.18.  21.00  Hódmezővásárhely (nk)
2018.08.19.  21.00  Fót (nagykoncert)
2018.08.20.  20.30  Kisköre (nagykoncert)
2018.08.25.  19.00  Sajógalgóc (akusztik)
2018.08.31.  20.30  Iharos (akusztik)
2018.09.01.  14.45  Soponya (akusztik)
2018.09.08.  19.00  Ménfőcsanak (akusztik)
2018.09.29.  21.00  Dunaújváros (nagykoncert)

 
MENÜ

FŐOLDAL | SZILVIA | NOX | KAPCSOLAT 

 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
FŐOLDAL

PotyaUtas, avagy Gurul a Garami

Szilvi a PotyaUtas, avagy Gurul a Garami című műsorban szerepelt. Egy hosszabb interjút hallgathatunk az énekesnővel, aki mesél a NOX kezdetéről és végéről, a mosolygás fontosságáról, ébredése szakaszairól és az új videoklipről is. Nagyon jól sikerült beszélgetés, érdemes végighallgatni.

2018.02.28. 05:52

Nektek írtam a dalt - összefoglaló

Ma este Szilvi, párja, Völgyesi György és az énekesnő zeneszerzője, Harmath Szabolcs a Sláger TV: Nektek írtam a dalt című műsorában szerepeltek. Egy kis összefoglalót olvashattok az adásról.
 
Szilvi
 
Az adás legelején Szilvi a gyermekkorára emlékezett vissza. Mosolyogva mesélte, hogy óvodában, iskolában is imádott szerepelni. Ő beszélte le a tanárokat a dolgozatírásról, a sok csacsogás miatt azonban szinte soha nem volt padtársa. Nagyon hálás a tanárainak, hiszen nélkülük most nem lehetne az, aki.
 
Az énekesnő kitért arra, hogy Csongrád megyei származása miatt volt egy kis tájszólása. Részletesen elmesélte, hogy fedezték fel. (A Szegedi Ifjúsági Házban énekelt az Equinoxnak, ahol a jelenlegi zeneszerző testvére, Harmath Sándor felfigyelt a lány tehetségére. Elkezdtek együtt dolgozni, majd szóbakerült egy másik "projekt", ez volt a NOX.
 
Szilvi úgy gondolja, az éneklés megoldás számára mindenre: legyen szó örömről, bánatról, fájdalomról. Külön kiemelte az István, a király című rockoperát, ami nagyon közel áll hozzá, kívülről tudja elejétől-végéig. 
 
Az énekesnő beszélt a NOX-ról is. Szilvi huszonéves volt, amikor az együttessel járták az országot, és sikert-sikerre halmoztak. A rengeteg munka mellett kimaradt az életéből a bulizás, és minden, ami másnak abban az életkorban természetes. Ezt egyáltalán nem panaszként említette, hálás a csapatnak. Számára a színpad biztonságot, egy mentsvárat jelentett akkoriban.
A magánéleti válság (szakítás) után azonban többször sírt a színpadon és néhány dalt nem tudott végig énekelni. Úgy érezte, nem tudja ugyanazt adni a közönségnek, amit tőle megszokhattak, bár a rajongóktól soha nem kapott negatív véleményeket ezzel kapcsolatban. Muszáj volt elmennie Ausztráliába. Szilvit sokan önzőnek tartották, amiért mindent hátrahagyott.
A kenguruk földjén is énekelt. Magyar Házakban lépett fel, dalokat írt, stúdiózott. Ami talán a legfontosabb a távollétével kapcsolatban, az az, hogy, megtalálta magában a válaszokat a kérdéseire, és megtanulta magát igazán szeretni.
Az énekesnő elgondolkozott azon, mi lenne, ha külföldön befutott volna... Szilvi igent mondott volna a felkérésekre, azzal a feltétellel, ha jelentek volna meg Magyarországon magyar nyelvű dalok és koncertezhetett volna hazánkban.
 
2016. novemberében megkapta élete legszebb ajándékát: Emmát. Szilvi áradozott kislányáról, de bevallotta az első egy-két hónap kimondottan kemény volt, hiszen kislánya sokat sírt. Szerencsére a nehéz időszaknak gyorsan vége lett, Emma kiegyensúlyozott, nyugodt, bárhová magával viheti az énekesnő.
 
Az új lemezről is beszélt. Az énekesnőnek sokat jelent az album, hiszen olyanokkal dolgozhatott együtt, akik sokat jelentenek számára. Például párjával, Gyurival. Sokan azt hihetik, hogy a közös munka és a magánélet nem egyeztethető össze, Szilvi azonban cáfolja ezt. Kiemelte még zeneszerzőjét, Harmath Szabolcsot. Megjegyezte, ő volt az első ember, akit megismert Budapesten, és nagyon szeretik egymást.
 
A műsorban hagyomány üzenetet küldeni valakinek. Szilvi kislányát, Emmát válaszotta, ezeket mondta neki útravalóként: maradjon mindig igaz és őszinte, figyeljen az emberekre, járjon nyitott szívvel, mosolyogjon sokat, szeresse önmagát. Hozzátette, ő mindig mellette lesz majd, segíti és nagyon szereti!
 
Szabi
 
A zeneszerző mesélt a kezdetekről, milyen volt Szilvivel dolgozni 16 évvel ezelőtt, és mennyit változott mostanra. Bár már egy érett nővel alkotnak közösen, az énekesnő mégis megfogadja a tanácsokat, nem szállt el. Szabi tudta, hogy Szilvi szakítása egyenlő a NOX végével. Emberileg megértette, de szakmailag nehezen fogadta el, hiszen több lemezre való terve volt még az együttessel. A noxos hangzás más munkáiban is visszaköszön. 
 
A zeneszerző úgy gondolja, Szilvi a 2012-es visszatéréskor még nem igazán tudta, mit szeretne: úgy gondolja, ha külföldön kapott volna ajánlatot, nem igazán érezte volna jól magát. Az énekesnő 2013-ban adott ki szólóalbumot, a Revolution-t. A lemezre saját maga írt dalszövegeket, kipróbálta magát más stílusban is. Amikor nekiálltak az új album munkálatainak, szóbakerült, hogy ugyanezt a vonalat viszik tovább, ám elvetették az ötletet. 
Az Ébredő című lemez elkészítésének indulása kissé nehézkes volt. Szabi elmondta, hogy figyelte a trendeket, de az gyorsan változik, így kísérleteztek. Családtagjai véleményét kérte a demokról, így született meg az a 12 dal, ami hallható az Ébredő albumon.
A zeneszerző üzenete egy szívecske volt Szilvi felé.
 
Gyuri
 
Szilvi párja megismerkedésükről mesélt, ami 2015-ben történt. Elmondta, pozitív csalódás volt számára az énekesnő. Az anyaság megváltoztatta őt, más az értékrendje. Gyuri csodálja, amiért nap, mint nap türelemmel, és szeretettel foglalkozik Emmával, látja el teendőit, valamint összeegyezteti mindezt munkájával. Nagyon büszke Szilvire. Az énekesnő párja szerint (is) remekül működik a közös munka és a magánélet.
Gyuri üzenete Szilvi felé egy bíztatás volt, miszerint: ő mindenben mellette van, csak így tovább!
2018.02.26. 23:48

Szereplések

Szilvi tegnap este az M2 Én vagyok itt című műsorában vendégeskedett. Az új videoklip levetítése után beszélgettek néhány percet az énekesnővel. Téma volt az Ébredő hangzásvilága, a régi csapattagok, de szó esett Emma szerepéről a Te és Én című kisfilmben. Szilvi nagyon boldog, hogy a kislányt a jelenlegi életkorában (15 hónaposan) megörökítették videón. Beszélgettek az új turnéról, ami tavasszal indul, és a tervek szerint télig tart majd. A koncertek időpontjait hamarosan megtalálhatjuk Szilvi hivatalos Facebook oldalán. 

Jövő héten az alábbi műsorokban láthatjuk az énekesnőt.
2018.02.26. 21.55 • Sláger TV • Nektek írtam a dalt
2018.03.03. 18.35 • DunaTV • SzerencseSzombat
2018.03.04. 19.45 • DunaTV • Magyarország, szeretlek!

Az Én vagyok itt című műsorban készült beszélgetést a képre kattintva visszanézhetitek.

2018.02.25. 07:39

Story cikk és videók

Ahogy Szilvi néhány héttel korábban ígérte, rengeteg tévéműsorban szerepel a megjelent lemez kapcsán. Tegnap a Reggeliben, ma reggel pedig a Mokka és a Fem3Café című műsorban szerepelt. Az énekesnő az új lemezről, a kijövő dalokról és a videoklipről mesélt. A műsorvezetőkkel arról is beszélgettek, hogy nevelik majd Emmát, Szilvi elárulta, fontos számára az, hogy következetes szülők legyenek párjával. Aki lemaradt, nálunk visszanézheti a beszélgetéseket.

 


Szilvi a ma megjelent Story magazinban is szerepel, ahol Emmáról nyilatkozik. Arról mesél, hogy változtak érzései kislánya születése óta. Az énekesnő sosem volt még ennyire boldog, most érzi úgy, hogy szakmailag és magánéletben is révbe ért.

"A lányom sok mindenre ráébresztett"
 
Az énekesnő soha nem volt ilyen boldog, mint most. A vargabetűk után úgy érzi, végre magánéletben és szakmailag is hazatalált.
 
Szilvi énekesnő kislánya nemrég múlt egyéves, de ezalatt az év alatt karrierjében is mérföldkőhöz érkezett. Péter Szabó Szilvi 9 év után visszatért a NOX hangzásvilágához, és újra olyan lemezzel jelentkezett, amivel régi önmagát idézi. A korongot az elmúlt egy évben készítette, Emma mellett. Azt mondja, most a magánéletében és a szakmájában is újra hazaért. Ehhez azonban sok mindenre rá kellett ébrednie az elmúlt évek során. 

Tovább a teljes cikkhez →

2018.02.22. 15:27

Reggeli

Szilvi ma a Reggeliben vendégeskedett. Az énekesnő mesélt a tegnap megjelent új lemezéről, az Ébredőről. Elmondása szerint 9 év után újra azt a noxos hangzású korongot kapta a közönség, amit annyira szeretnek tőle. A kijövő dalok, A pillanat illata, valamint a Te és Én jól bemutatják, mennyire színes lemezről is van szó.

A műsorvezetők arról érdeklődtek, Szilvinek kit takar a "Te és Én".
- Az igazán jó dal ismérve az, ha mindenki megtalálja a magának szóló kis üzenetet benne, ami az ő életére vonatkozik. Mindenkinek jelenthet egy csomó mindent. Számomra a kislányom és én, hiszen ő is feltűnik egy pár képkocka erejéig. Fantasztikus volt vele forgatni. Nagyon hálás vagyok a rendezőnknek, Tóth Gerinek, hogy türelemmel és szeretettel meg tudtuk csinálni úgy a videoklipet, hogy a picur is benne van - felelte az énekesnő, majd hozzátette sok visszajelzést kapott ismerőseitől és rajongóitól arról, hogy megkönnyezték a kisfilmet. 

A Reggeliben februárban egy falat építettek, amire a hölgyek írják fel azokat a sztereotip mondatokat, amelyeket életük során kapnak, csak azért, mert nők. Arról is beszélgettek, Szilvi kapott-e élete során ilyen megjegyzéseket. Az énekesnő elárulta, hogy neki és környezetének is mondták, hogy ne karriert akarjon, hanem maradjon otthon, hiszen az a nők dolga. Szerinte a munka és a család összeegyeztethető.

Szóba került, hogy Szilvi mit tart fontosnak, mit tanítson meg Emmának. Az énekesnő nagyon fontosnak tartja, hogy kislánya figyeljen majd másokra, a körülötte lévő világra, és ne legyen megfelelési kényszere.

A beszélgetés visszakanyarodott a karrierjéhez. Szilvi elmondta, tavasszal turnéra indul kibővült zenekarával, és megújult látvánnyal várják a koncertre látogatókat.

A teljes beszélgetést a képre kattintva nézhetitek végig.

2018.02.21. 10:04